وزارت نیرو مدلهای اقتصادی تولید برق را تغییر دهد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران با تأکید بر اینکه وزارت نیرو باید مدلهای اقتصادی تولید برق را با شرایط موجود کشور تغییر دهد گفت: صنعتگران حاضرند بهاندازه ناترازی در برق، انرژی خورشیدی تولید کنند.
(b).jpg)
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران
سعید صادقی در ارتباط تلفنی با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتوگو درباره تأثیر قطعی برق و خاموشیهای اخیر بر تولید داخل اظهار کرد: متأسفانه هنوز زمان کمی از ناترازیهای برق در تابستان نگذشته بود که شهرکها و واحدهای صنعتی استان تهران دچار ناترازی در تأمین گاز نیز شدند.
وی افزود: متأسفانه به دلیل مشکلی که در تأمین سوخت نیروگاهها وجود داشت این ناترازی گاز به ناترازی برق هم کشیده شد و الان دو هفته است که این قطعیها ادامه دارد. ما هفته اول، دو روز در هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب قطعی برق داشتیم و بعد از آن هم خبری منتشر شد مبنی بر اینکه برق شهرکهای صنعتی دو هفته به طور کامل قطع میشود که با پیگیریهای استاندار تهران، وزیر صمت، معاون وزیر و مدیرعامل شهرکهای صنعتی ایران این دو هفته قطعی کامل برق به قطعی یک روز در میان تبدیل شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران درباره تأثیر قطعی برق بر حقوق کارگران و هزینه واحدهای صنعتی گفت: واحدهای تولیدی نسبت به این موضوع اعتراض و گلایه دارند و علاوه بر اینها در حوزه تأمین کالا و همچنین در تأمین ماده اولیه نیز با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند.
صادقی با اشاره به اینکه پیشنهادهایی در این زمینه از طریق استانداری و وزارت صمت به دولت ارائه شده است اظهار کرد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۲۵ قانون «بهبود فضای کسبوکار» ناترازی در تأمین انرژی برای بخش تولید باید در اولویت آخر باشد؛ اما متأسفانه در اولویت نخست است و این مسئله مورد اعتراض ماست و دولت طبق قانون، باید برای جبران خسارت تمهیداتی را فراهم کند.
وی پرداخت سهم کارفرما در بیمه تأمین اجتماعی و پرداخت مالیات توسط دولت به تعداد روزها و تعداد ساعاتی که قطعی خدمات وجود دارد را از جمله پیشنهادهایی مطرح کرد و گفت: ما منتظر تصمیمگیری دولت درباره این موضوع هستیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران خاطرنشان کرد: شرکت توانیر، شرکت ساتبا و شرکت برق منطقهای درمورد تأمین انرژی پایدار واحدهای تولیدکننده به ناترازی انرژی و کمبود تولید برق اشاره دارند که مربوط به سالهای گذشته است درصورتیکه طبق قانون، وزارت نیرو مسئول تولید نیرو است و صنعتگر دراینخصوص هیچ وظیفهای ندارد.
صادقی گفت: باتوجهبه میزان تولید برق و افزایش مصرف برق در کشور و میزان سرمایهگذاریها در این حوزه پیشبینی میشود ما تا ۲۰ سال آینده این ناترازیها را داشته باشیم و از طرفی، صنعتگران نیز به این نتیجه رسیدند که باید در حوزه انرژیهای خورشیدی سرمایهگذاری کنند.
وی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو باید مدلهای اقتصادی تولید برق را با شرایط موجود کشور تغییر دهد افزود: در حال حاضر صنعتگران حاضرند بهاندازه ناترازی در برق، انرژی خورشیدی تولید کنند و ما هم در شهرک صنعتی عباسآباد نسبت به این موضوع اعلام آمادگی میکنیم با ۱۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته میتوانیم ۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران با بیان اینکه قطعی برق در شهرکهای صنعتی ولو با مدیریت ۱۰ درصدی فیدرها مساوی با تعطیلی تولید است گفت: زمانی که برق قطع میشود تولید اتفاق نمیافتد.
صادقی اظهار کرد: در شرایطی که صنعتگر وظیفهای برای تولید برق ندارد و باید مشارکت جدی و ۸۰ درصدی در تولید برق داشته باشد پس وظیفه وزارت نیرو و مشارکتدادن بخش خصوصی چه میشود؟!
در ادامه برنامه، دکتر احمدی مدیرکل هوشمندسازی فناوریهای نوین شرکت توانیر گفت: خاموشیها و قطعی برق در شهرکهای صنعتی طبق برنامه اعلام شده بهویژه در تهران و بر اساس مدیریت بار فیدرها انجام میشود؛ اما در خارج از شهرکهای صنعتی، تک مشترکها مدنظر هستند و هدف این است که کنترل برق از راه دور برای همه مشترکین خارج از شهرکهای صنعتی با استفاده از سیستمهای هوشمند تا پیک سال آینده فعال شود.
وی با اشاره به اینکه شهرکهای صنعتی در ساعات مدیریت مصرف در فصل تابستان تا ۱۰ درصد مجاز بودند که با مدیریت بار فیدرها، مصرف را مدیریت کنند افزود: وزارت نیرو برای برقراری تعادل بین تولید و مصرف ناچار است که از همکاری مشترکین در تعرفههای مختلف استفاده کند در غیر این صورت مدیریت کار از دست ما خارج میشود و شبکه بهصورت خودکار عمل خواهد کرد.
مدیرکل هوشمندسازی فناوریهای نوین شرکت توانیر اظهار کرد: وزارت نیرو و دولت چهاردهم برنامههای مفصلی در این زمینه دارند و تمام تلاش خود را میکنند تا این ناترازی در کوتاهترین زمان ممکن به حداقل برسد.
نظر دهید